Εισαγωγή

Εδώ και λίγα χρόνια είναι σαφής ο προσανατολισμός της αγοράς στην ολόπλευρη και αποδοτική ενημέρωση των καταναλωτών μέσω του διαδικτύου, το οποίο παρέχει συντριπτικές ευκολίες έναντι των παραδοσιακών μέσων και έχει δώσει την ευκαιρία σε παραγωγούς και κάθε είδους επιχειρηματίες να διευρύνουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται και να αυξήσουν το εισόδημά τους, ζώντας και εργαζόμενοι ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Συναλλαγές, πληροφόρηση για την επικαιρότητα, αλλά και καθημερινή επικοινωνία πλέον συντελούνται μέσα στο παγκόσμιο και ελεύθερο πεδίο του διαδικτύου, με αποτέλεσμα το τοπίο αυτό να καθίσταται ολοένα και πιο οικείο στον καθένα από εμάς, ανεξαρτήτως ηλικίας και απασχόλησης. Η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται και σύντομα θα αποκρυσταλλωθεί, θα αφήνει την εντύπωση πως οτιδήποτε δεν δραστηριοποιείται εντός αυτού του πλανητικού πανηγυριού ουσιαστικά δεν υπάρχει. Το Made in Lakonia ανταποκρινόμενο σε αυτές τις αδιαμφισβήτητες τάσεις, δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει ένα πλατύ παράθυρο στον κόσμο για τον κάθε Λάκωνα παραγωγό και επιχειρηματία. Με δωρικό και εξαιρετικά ευχάριστο στο μάτι σχεδιασμό, πλήρως εναρμονισμένο στα σύγχρονα πρότυπα αισθητικής, προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας και διατήρησης ξεχωριστού shop στο πλαίσιο του site, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα ο καθένας να προσαρμόσει όπως επιθυμεί και να δώσει έτσι το στίγμα των προϊόντων και της επιχείρησής του. Μέσω αυτού του προφίλ, θα μπορεί ο οποιοσδήποτε ανά τον κόσμο επισκέπτης και εν δυνάμει καταναλωτής να ενημερώνεται για τα προϊόντα και να πραγματοποιεί άμεσα και εύκολα τις αγορές του. Παράλληλα, σε ευρύτερο πλαίσιο, το Made in Lakonia μπορεί εν καιρώ να αποτελέσει ένα εύχρηστο συλλογικό βήμα ανάδειξης του αγροτικού και έμψυχου πλούτου της Λακωνίας, με μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο και σημαντική αύξηση της διείσδυσης στην ελληνική και παγκόσμια αγορά, για όλους μαζί αλλά και τον καθένα ξεχωριστά.

 

Ταυτότητα

Το Made in Lakonia αποτελέι την πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα παραγωγικών πηγών του νομού με σκοπό το ψηφιακό εμπόριο χονδρικής και λιανικής. Παρέχει την δυνατότητα σε όλους να δημιουργήσουν την δική τους Πηγή (e shop).

 

Σκοπός

Σκοπός του Made in Lakonia είναι η εργαλειοδότηση με σύγχρονα ψηφιακά μέσα όλων των παραγωγικών μονάδων του Νομού μας, αλλά και την κοινή τους προβολή ως μια οργανωμένη αγορά.

 

Πηγές

Πηγές ονομάζουμε τα eshop των παραγωγών, δημιουργών και υπολοίπων κατηγοριών που σχεδιάζουν και διαχειρίζονται απολύτως ελεύθερα οι ίδιοι.

Οι Πηγές διαθέτουν ένα εξαιρετικά απλοποιημένο σύστημα διαχείρισης με χρήσιμα και δυναμικά εμπορικά εργαλεία.

Είναι λιανικής, χονδρικής ή και τα δύο.

Η εγγραφή και η περιήγηση στο σύστημα είναι εντελώς δωρεάν.

 

Υπηρεσίες

Υπηρεσίες ονομάζουμε τις συναφείς στο χώρο των Πηγών επαγγελματικές δραστηριότητες.

Διαθέτουν τις ίδιες δυνατότητες προβολής αλλά και ηλεκτρονικού εμπορίου με τις Πηγές.

 

Επισκέπτες- πελάτες.

Διαθέτουν δικό τους προφίλ.

Μπορούν να είναι ιδιώτες ή επιχειρήσεις.

Έχουν δυνατότητα αγορών λιανικής ή συμφωνιών & αγορών χονδρικής και άμεση εσωτερική συνομιλία με τις Πηγές.

Διαθέτουν Ατζέντα Πηγών & Υπηρεσιών, Ιστορικό Συναλλαγών, Αγαπημένα Προϊόντα, Εσωτερικό Σύστημα Αλληλογραφίας και Συναλλαγών Χονδρικής.

 

Το madeinlakonia.gr αποτελεί το πρώτο βήμα του Λ ψηφιακού οικοσυστήματος.